5 δωρεάν εφαρμογές διαχείρισης των Passwords

δωρεάν εφαρμογές διαχείρισης των Passwords


Για να μην ψάχνεστε στο αχανές διαδίκτυο για παρόμοιες εφαρμογές, συγκεντρώσαμε 5 δωρεάν προγράμματα, με τα οποία θα μπορείτε να οργανώσετε όλους τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε στο διαδίκτυο και σε διάφορες υπηρεσίες. Τέρμα οι δικαιολογίες του τύπου "ξέχασα τον κωδικό μου". Ξέρετε πόσες φορές έχω ακούσει από γνωστούς και φίλους την φράση αυτή; Άπειρες! Πολλές φορές δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα αν ξεχάσεις τον κωδικό σου με αποτέλεσμα να χάνεις εργατοώρες αλλά πέφτει και η ψυχολογία σου μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Οι εφαρμογές που σας προτείνουμε, κλειδώνονται με έναν κύριο κωδικό που πρέπει να θυμάστε και όλους τους υπόλοιπους μπορείτε άνετα να τους αποθηκεύσετε στα προγράμματα αυτά. Με αυτόν τον τρόπο, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσετε κάποιον κωδικό και θα έχετε την ευκαιρία να βάλετε πολύπλοκους κωδικούς για να είστε περισσότερο ασφαλείς! Ξεχάστε κωδικούς τύπου "12345" ή "password". Μπορούν εύκολα να "σπάσουν" ή να προβλεφθούν από οποιονδήποτε! Ξεκινάμε λοιπόν:

1. KeePass - Δωρεάν πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών για Windows, διατίθεται και σε Portable έκδοση ενώ υπάρχει και Ελληνική μετάφραση.

2. LastPass - Δωρεάν πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών με πληθώρα επιλογών όσο αναφορά τα λειτουργικά συστήματα. Συμβατό για Windows, Macintosh, Linux αλλά και κινητές συσκευές με Android, iOS και Windows Phone. Επίσης, διατίθενται ως πρόσθετα για τους περισσότερους browsers όπως Google Chrome, Mozilla Firefox κ.α.

3. Password Safe - Εκπληκτικό πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών για Windows λειτουργικά συστήματα, ενώ υπάρχει και portable έκδοση.

4. Bitwarden - Ακόμα ένα αξιόπιστο δωρεάν πρόγραμμα για υπολογιστές και κινητά με το οποίο μπορείτε να διαχειριστείτε τους κωδικούς σας με ευκολία!

5. Enpass - Ακόμα ένα κορυφαίο δωρεάν πρόγραμμα διαχείρισης και αποθήκευσης κωδικών σε ένα μέρος με πληθώρα επιλογών για Λειτουργικά συστήματα (windows, Mac, Linux, Android, iOS) ενώ διαθέτει και αυτό portable έκδοση.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης 

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram