Google Translate app: Το πιο εύχρηστο εργαλείο μετάφρασης έχει πλέον και εφαρμογή για κινητά

Google Translate


Το πιο δημοφιλή και ομολογουμένως εύχρηστο εργαλείο για γραπτή ή ακουστική μετάφραση ξένων γλωσσών, έχει αποκτήσει πλέον και επίσημα εφαρμογή για φορητές συσκευές.

Η εφαρμογή λειτουργεί με τρόπο παραπλήσιο με αυτής για browser, όπως έχουμε παρουσιάσει και σε προηγούμενο άρθρο, με έξτρα χαρακτηριστικό ότι μπορεί να δουλέψει και εκτός σύνδεσης, με την προϋπόθεση όμως ότι έχουμε κατεβάσει στην συσκευή μας το αντίστοιχο πακέτο της γλώσσας που θέλουμε να μεταφράσουμε.

Παράλληλα, το Google Translate για φορητές συσκευές μπορεί να αναγνωρίσει και να μεταφράσει κείμενο από εικόνες που του παρέχουμε από την κάμερά μας, αλλά για να λειτουργήσει αυτό το χαρακτηριστικό απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

Τέλος, η εφαρμογή χρησιμοποιεί έξυπνα το γεγονός ότι όλος ο κόσμος φέρει μαζί του μία φορητή συσκευή με σύνδεση στο διαδίκτυο, προσθέτοντας μία επιπλέον και πολύ σημαντική λειτουργία στο app, την φωνητική αναγνώριση. Η φωνητική αναγνώριση μας επιτρέπει να μεταφράζουμε λέξεις ή φράσεις χωρίς καν να χρειαστεί να πληκτρολογήσουμε. Αρκεί να πατήσουμε το ειδικό κουμπί φωνητικής καταγραφής, έτσι ώστε η εφαρμογή να καταγράψει την λέξη ή φράση και στην συνέχεια να κάνει αυτόματα την μετάφραση και να μας παρουσιάσει τα αποτελέσματα.

Έκδοση: Εξαρτάται από την συσκευή
Μέγεθος: Εξαρτάται από την συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Android εξαρτάται από την συσκευή, iOS 11.0 και πάνω
Κατασκευαστής: Google
Πηγή: Google
Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram