Dot Piano - Ένα μουσικό όργανο που «ζει» μέσα σε ιστοσελίδα

ηχογράφηση μουσικής ιστοσελίδα με πιάνο


Το Dot Piano είναι ακόμη μία φανταστική δωρεάν web εφαρμογή. Πρόκειται για ένα μουσικό όργανο (πιάνο) το οποίο «παίζεται» μέσω της ιστοσελίδας. Ο χρήστης χρησιμοποιεί τα κουμπιά του πληκτρολογίου του για να ηχογραφήσει μία μελωδία. Ταυτόχρονα, οι φίλοι με μουσικό εξοπλισμό, μπορούν να συνδέσουν το MIDI keyboard τους και να συνθέσουν με αυτό. Κάθε νότα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο οπτικό εφέ, με το χρήστη να μπορεί να επιλέξει την εμφάνιση των εφέ, μέσα από τα 5 διαθέσιμα. Η νότα ΝΤΟ ξεκινάει από το  πλήκτρο «Α» και συνεχίζει με την ΡΕ στο «S» κ.ο.κ. Φυσικά υπάρχουν και τα ημιτόνια, τα οποία βρίσκονται πάνω από τις νότες, όπως ακριβώς θα τις έβρισκες σε ένα κανονικό πιάνο. 
 
Αφού ηχογραφήσουμε το κομμάτι μας, μπορούμε να το μοιραστούμε μέσω του συνδέσμου που δημιουργείται. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καρτέλα Listen στην οποία θα βρούμε μουσικά κομμάτια ηχογραφημένα μέσω του Dot Piano, από άτομα σε όλο τον κόσμο. Κάποια είναι πραγματικά μαγικά ενώ η ιστοσελίδα έχει auto-play για να μπορούμε να ακούμε συνεχώς μουσική μέσω αυτής.

Γράψαμε και μεις το δικό μας μουσικό κομμάτι, απολαύστε το: Εγώ δεν είμαι ποιητής (Νίκος Παπάζογλου)

Για να δοκιμάσετε και εσείς το ταλέντο σας, ακολουθήστε τον σύνδεσμο.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: dotpiano.com

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram