Retropolitans - Η εκπομπή με Retro και σύγχρονο Gaming που θα γεμίζει τις Κυριακές σου

Ρετροπόλιτανς: Κυριακάτικη εκπομπή με retro και σύγχρονο Gaming


Στο παρελθόν έχουμε γράψει για το κανάλι Retropolis Greece του φίλου Πάνου, με τον οποίο μας ακούτε κάθε Κυριακή στην κοινή μας εκπομπή Τζάμπαcast η οποία μετράει ήδη 18 εκπομπές. 

Σήμερα, θέλω να σας γνωστοποιήσω τη νέα εκπομπή του καναλιού του Πάνου με τίτλο Retropolitans, η οποία φιλοδοξεί να γίνει η Κυριακάτικη πρωινή σας παρέα. 
Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό μαγκαζίνο το οποίο απευθύνεται σε νέους gamers αλλά και σε μεγαλύτερους, καθώς το περιεχόμενο της εκπομπής αποτελείται από δύο μεγάλες ενότητες, τη retro και τη σύγχρονη, πάντα σε ό,τι έχει να κάνει με τα video-games. 

Οι επιμέρους ενότητες είναι οι εξής:

1. Νέες κυκλοφορίες: Γίνεται σύντομη αναφορά στις εβδομαδιαίες κυκλοφορίες παιχνιδιών με παράλληλη παρουσίασή τους με βίντεο.

2. Retro κυκλοφορίες του τρέχοντος μήνα: Αλλά σε παλιότερη χρονολογία όπως για παράδειγμα: οι κυκλοφορίες Μαΐου του 1985. Μία ενότητα την οποία προσωπικά λατρεύω καθώς ταξιδεύουμε πολλά χρόνια πίσω στο χρόνο και βλέπουμε τις σημαντικότερες κυκλοφορίες εκείνης της εποχής. Η χρονομηχανή στα καλύτερά της.
 
3. Gaming επικαιρότητα: Οι Retropolitans παρουσιάζουν με βίντεο και σχολιασμό τα σημαντικότερα νέα της gaming βιομηχανίας με το δικό τους τρόπο. Πότε καυστικό, πότε χιουμοριστικό αλλά πάντα με ιδιαίτερο και διασκεδαστικό τρόπο.

4. Retro Gaming Προτάσεις: Άλλη μία ενότητα που αγαπώ καθώς λατρεύω οτιδήποτε έχει να κάνει με το retro, μέσω της οποίας οι Retropolitans προτείνουν αγαπημένα τους παιχνίδια από το Atari 2600 μέχρι την Amiga, το Mega Drive και όχι μόνο.

5. Retro προτάσεις ταινιών: Άλλη μία αγαπημένη κατηγορία με ταινίες διαμάντια που αξίζει της προσοχής μας και ίσως μερικές να μην τις έχουμε δει μέχρι σήμερα. 

6. Τι παίζουν αυτή τη στιγμή: Εδώ, όταν υπάρχει λόγος, οι Retropolitans μάς μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από τα παιχνίδια με τα οποία περνούν τον χρόνο τους σε καθημερινή βάση. Δείτε, ακούστε και γνωρίστε παιχνίδια που ίσως σκεφτόσασταν αν αξίζει η αγορά τους ή θέλετε να έχετε μία γνώμη πριν τα αγοράσετε. 

7. Hints n Tips: Εδώ μιλάμε για πραγματικό ταξίδι στο χρόνο και συγκεκριμένα στις τελευταίες σελίδες του περιοδικού PIXEL όπου τότε διαβάζαμε κόλπα για να γίνουν πιο εύκολα τα παιχνίδια μας. Έτσι και οι Retropolitans, μας παρουσιάζουν στο κλείσιμο κάθε εκπομπής καλά κρυμμένα κολπάκια για τρία παιχνίδια τη φορά.

Αυτό που με εντυπωσιάζει στην εκπομπή Retropolitans είναι η θεαματική βελτίωση από εκπομπή σε εκπομπή και αυτό γίνεται διότι δίνουν βαρύτητα στη κριτική και τα σχόλια του κοινού τους. Για παράδειγμα, η παρουσίαση παιχνιδιών της 2ης ενότητας, αποτελεί πρόταση ενός θεατή που άρεσε και έγινε πράξη αμέσως από την ομάδα των Retropolitans. 

Επίσης, κάθε εκπομπή ανεβαίνει σε όλες τις podcast υπηρεσίες όπως: 

Spotify 


ΦΑΝ ΦΑΚΤ:
Αξίζει να σημειώσουμε, πως στις podcast υπηρεσίες, ο ήχος είναι επεξεργασμένος από τον επαγγελματία ηχολήπτη της παρέας τον Κώστα ή αλλιώς Ettiend. Δηλαδή θα ακούτε ΣΟΥΠΕΡ ήχο! 


Η ομάδα των Retropolitans αποτελείται από τους: 

• Πάνος (Retropolis) 
• Ανδρέας Καρυδάκης (sonic) 
• Κώστας (Ettiend)
 • Στράτος Κοντεκάκης 
• Αλέξανδρος
 
Βάλτε τους στη ρουτίνα σας και κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί, μαζί με μια κούπα καφέ, θα έχετε μία πανέμορφη παρέα για θέαση ή για ακρόαση για 60 λεπτά. 

• Απολαύστε τους ► Retropolitans


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram