NVCleanstall - Ο ευκολότερος τρόπος εγκατάστασης και αναβάθμισης driver για κάρτες γραφικών Nvidia

εγκατάσταση nvidia driver για κάρτες γραφικών

Είτε παίζεις παιχνίδια και θέλεις να έχεις συνεχώς τον πιο πρόσφατο driver, είτε στήνεις συχνά συστήματα και θέλεις να κάνεις πιο γρήγορη τη διαδικασία, το NVCleanstall θα σου φανεί τρομερά χρήσιμο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανεπτυγμένο από τη γνωστή τεχνολογική ιστοσελίδα TechPowerUp, το οποίο μας επιτρέπει να παραμετροποιήσουμε το αρχείο εγκατάστασης των driver της NVIDIA.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αφαιρέσουμε περιττές λειτουργίες -τις οποίες η ίδια η Nvidia δεν μας επιτρέπει μέσω του δικού της προγράμματος. Ανάμεσα σε αυτές είναι η υποστήριξη 3D γυαλιών, η τηλεμετρία, ή ακόμη και οι βελτιστοποιήσεις για φορητούς υπολογιστές.

Το NVC λειτουργεί με δύο διαφορετικούς τρόπους: Είτε θα κατεβάσει μόνο του τον τελευταίο driver που έχει γίνει διαθέσιμος στην ιστοσελίδα της Nvidia, είτε θα χρησιμοποιήσει ένα αρχείο driver που έχουμε τοπικά, ιδανικό για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το τελικό αρχείο εγκατάστασης που θα φτιαχτεί, μπορεί να αποθηκευτεί ώστε να το χρησιμοποιήσουμε και σε άλλα συστήματα χωρίς να επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

Μπορούμε να κατεβάσουμε το NVCleanstall από την ιστοσελίδα του TechPowerUp, και έπειτα να το τρέξουμε χωρίς εγκατάσταση, αφού πρόκειται για φορητή εφαρμογή!

Λειτουργικό σύστημα: Windows
Κατασκευαστής: TechPowerUp
Πηγή: TechPowerUp
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram