Οδός Θησέως - Η πραγματικότητα ενός νεαρού προγραμματιστή σε μια μεγάλη εταιρεία πληροφορικής

Ένα βιβλίο για τους προγραμματιστές


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αλέξης Σταμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές αρχιτεκτονικής και κινηματογράφου στο Λονδίνο. Έχει γράψει τριάντα βιβλία. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε εννέα γλώσσες. Η «Αμερικάνικη φούγκα» κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών και εκδόθηκε στις ΗΠΑ (Etruscan Press). Το πρώτο του παιδικό μυθιστόρημα «Ο Άλκης και ο λαβύρινθος» τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο του Κύκλου του Παιδικού Βιβλίου. Θεατρικά του έργα έχουν ανέβει σε πολλά θέατρα της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένων του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Για το βιβλίο

O Στέφανος είναι ένας νεαρός προγραμματιστής σε μια μεγάλη εταιρεία πληροφορικής. Zει σε έναν απόλυτα ορθολογιστικό κόσμο, πιστεύοντας ότι για όλα στη ζωή υπάρχει μια εξήγηση. Ξαφνικά στην καθημερινότητά του μπαίνει μια γυναίκα, η Eλένη. Tο σύστημα «Στέφανος» αρχίζει να αποσυντονίζεται, ο έρωτας ταράζει τη μηχανιστική αντίληψη του σύμπαντός του, ωστόσο οι αντιστάσεις στη διαφοροποίηση είναι ακόμα ισχυρές. 

Kάποια στιγμή όμως γίνεται το αναπάντεχο: η Eλένη εξαφανίζεται υπό μυστηριώδεις συνθήκες. H απουσία της αγαπημένης του θα οδηγήσει τον Στέφανο σε μια σκοτεινή αναζήτηση, στην οποία σταδιακά θα ανακαλύψει ότι οι μέθοδοι που έχει μάθει να χρησιμοποιεί ως τώρα δεν του είναι επαρκείς. 

H λύση αυτού του περίπλοκου μυστηρίου απαιτεί όχι μόνο άλγεβρα αλλά και φωτιά, όχι μόνο πρόγραμμα αλλά και φαντασία, όχι μόνο ορθολογισμό αλλά ευελιξία και ρίσκο, μα πιο πολύ απ' όλα: ν' αφήσει την καρδιά του να χτυπάει στους ρυθμούς της πραγματικής, απρόβλεπτης ζωής. 

Για να φτάσει ως το τέρμα της διαδρομής και να βρει τον άνθρωπο που αγαπά, ο Στέφανος, ο προγραμματιστής, εκτός από τα εμπόδια που θα βρει στο δρόμο του πρέπει να ξεπεράσει κι ένα μεγαλύτερο: να μάθει ποιος στ' αλήθεια είναι. 

Mπορεί όμως ένας άνθρωπος να συγκρουστεί με την ίδια του τη φύση;

Είδος αρχείου: Online Book
ISBN: 9789600350555
Σελίδες: 384
Συγγραφέας: Αλέξης Σταμάτης
Εκδόσεις: Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram