Αναστροφή γήρανσης και Αθανασία: Είναι εφικτή;

Αναστροφή γήρανσης και αθανασία - Είναι εφικτό να γίνει στον άνθρωπο

Η αναστροφή της γήρανσης και η αθανασία αποτελούν συνήθως θέματα που η επιστήμη αρχίζει και την προσεγγίζει με ενθαρρυντικά αποτελέσματα στις μέρες μας. Έχουμε γράψει γιαυτό το θέμα, χάρη στην ομιλία στο TEDx που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, από τον καθηγητή Μοριακής Βιολογίας Νεκτάριου Ταβερναράκη. Η έρευνα για τη γήρανση και την αντιμετώπιση των ασθενειών που συνδέονται με αυτήν συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και είναι δυνατόν να φέρει σημαντικές βελτιώσεις στην υγεία των ανθρώπων και την ποιότητα ζωής τους.

Η έρευνα στον τομέα της γονιδιακής και κυτταρικής θεραπείας έχει δείξει ότι είναι δυνατόν να επέμβουμε σε γενετικές ανωμαλίες που συνδέονται με διάφορες ασθένειες. Παρόλα αυτά, η αναστροφή της γήρανσης και η αθανασία απαιτούν ακόμα πολλή έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Σε αυτό το σημείο, εντόπισα ένα πολύ ωραίο βίντεο από το ελληνικό κανάλι στο Youtube «Project Future», που μας δίνει πληροφορίες για το τι έχει καταφέρει η επιστήμη μέχρι σήμερα και τι μπορεί να καταφέρει στο μέλλον σε αυτά τα ζητήματα. 

Απόλαυσε το βίντεο




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal