Τα 21 δωρεάν προγράμματα που χρησιμοποιούν οι αναγνώστες μας

21 δωρεάν εφαρμογές για όλα τα γούστα

Φανταστική δουλειά από τους αναγνώστες μας! Εκθειάζουμε την ενεργή συμμετοχή σας και τις πολύτιμες προτάσεις που μας παρείχατε για δωρεάν λογισμικά που χρησιμοποιείτε οι ίδιοι στους υπολογιστές και τα κινητά σας, στη δημοσίευση που ανέβασα στην κοινότητά μας στο Facebook. Οι προτάσεις σας αποτελούν μια πλούσια πηγή γνώσεων για την κοινότητα μας και έχετε την αμέριστη εκτίμησή μας. 

Ας δούμε λοιπόν τις δικές σας προτάσεις, με μια μικρή περιγραφή για κάθε ένα από τα δωρεάν λογισμικά:

Stremio: Ένα δωρεάν πρόγραμμα για παρακολούθηση ταινιών και σειρών που μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο με τη μέθοδο του torrent. Κάνει και για Android τηλεοράσεις. 

Swiftkey: Ένα εξαιρετικά έξυπνο πληκτρολόγιο για συσκευές Android, που προσφέρει ακρίβεια και ταχύτητα στην πληκτρολόγηση.

LibreOffice: Μια πλήρης σουίτα γραφείου ανοικτού κώδικα, που περιλαμβάνει εφαρμογές για επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, διαγράμματα, παρουσιάσεις και πολλά άλλα.

Kodi: Ένα ανοικτού κώδικα media center που μας επιτρέπει να οργανώνουμε και να αναπαράγουμε ταινίες, σειρές, μουσική και φωτογραφίες.

GIMP: Ένα ισχυρό λογισμικό επεξεργασίας εικόνας ανοικτού κώδικα, που παρέχει εργαλεία για δημιουργία και επεξεργασία γραφικών.

WinRAR: Ένα πρόγραμμα συμπίεσης αρχείων που μας επιτρέπει να συμπιέζουμε και να αποσυμπιέζουμε αρχεία με ευκολία.

RustDesk: Μια αξιόπιστη εφαρμογή απομακρυσμένης πρόσβασης που μας επιτρέπει να συνδεθούμε σε άλλους υπολογιστές ή συσκευές από απόσταση.

OpenOffice: Μια άλλη εναλλακτική σουίτα γραφείου ανοικτού κώδικα, που περιλαμβάνει εφαρμογές για την επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις και άλλα.

Notepad++: Ένας επεξεργαστής κειμένου ανοικτού κώδικα με πολλές λειτουργίες, ιδανικός για προγραμματιστές.

Visual Studio Code: Ένας προηγμένος επεξεργαστής κειμένου και περιβάλλον ανάπτυξης ανοικτού κώδικα, που προσφέρει ευελιξία και πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά.

Audacity: Ένα λογισμικό επεξεργασίας ήχου ανοικτού κώδικα που μας επιτρέπει να επεξεργαζόμαστε τον ήχο και να δημιουργούμε μουσική και όχι μόνο. 

MP3Gain: Ένα πρόγραμμα που επιτρέπει την αυτόματη ρύθμιση της έντασης των αρχείων MP3 ώστε να έχουν ομοιόμορφη ένταση αναπαραγωγής.

VRadio: Μια ελληνική εφαρμογή για κινητές συσκευές και υπολογιστές που μας επιτρέπει να ακούμε ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο.

Scratch: Εκπαιδευτικό περιβάλλον προγραμματισμού για την εκμάθηση της προγραμματιστικής σκέψης, κυρίως για παιδιά. 

Polotno Studio : Εφαρμογή για δημιουργία και επεξεργασία γραφικών και εικόνων.

Picosmos Tools: Σουίτα εργαλείων για επεξεργασία φωτογραφιών και δημιουργία εφέ.

Bulk Rename Utility: Εφαρμογή για μαζική μετονομασία αρχείων με βάση διάφορα κριτήρια.

AllDup: Εργαλείο για εντοπισμό και αφαίρεση διπλών αρχείων στον υπολογιστή μας.

Defraggler: Εφαρμογή για την αποκατάσταση (ανασυγκρότηση) και τη βελτιστοποίηση του σκληρού δίσκου.

Driver Booster: Πρόγραμμα που ενημερώνει και εγκαθιστά τους απαραίτητους οδηγούς για τη σωστή λειτουργία των συσκευών σου.

iLovePDF: Δωρεάν πολυ-εργαλείο για την προβολή, επεξεργασία και συγχώνευση αρχείων PDF.

Συνολικά 21 δωρεάν εργαλεία για όλα τα γούστα που αξίζει να τα δείτε ένα προς ένα! Ευχαριστούμε τους αναγνώστες που φιλοτιμήθηκαν να συνεισφέρουν με τις προτάσεις τους. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε τους: Jack Theofanidis, Andreana Zounidi, Dimitrios Chatzistamatis, Spiros DimDam, Θωμάς Δημητρίου, Takis Karachalios, Panagiotis Triantis, Simos Sales, Tekila Ontheroad, Στέλιος Μπόγρης, Βαγγέλης Μαραγκός και Γεώργιος Στρατής. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal