SumatraPDF - Ο δωρεάν και «ελαφρύς» αναγνώστης PDF αρχείων

Sumatra PDF Viewer


Όλοι γνωρίζουμε το Adobe PDF reader και δύσκολα φεύγουμε από αυτό. Η δύναμη της συνήθειας βλέπεις είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να σε κάνει να μην ψάχνεις για άλλες λύσεις. Όμως, αν σ' ενδιαφέρει η ταχύτητα απόκρισης και έχεις έναν σχετικά παλιό υπολογιστή, τότε θα πρέπει να επιλέξεις κάτι άλλο.

Ο SumatraPDF είναι ένας πολύ ελαφρύς, δωρεάν και ανοικτού κώδικα PDF reader για να διαβάζεις απρόσκοπτα όλα τα PDF σου γρήγορα και χωρίς να «ζορίζεται» ο υπολογιστής. Χρησιμοποιείται από χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι πίνουν νερό στο όνομά του!  Η αλήθεια είναι πως χρησιμοποιώ τον Sumatra εδώ και ένα χρόνο περίπου και δε χρειάστηκε ποτέ να σκεφτώ τη μετάβασή μου σε κάτι άλλο.

Βέβαια, στη σημερινή εποχή, τον ρόλο του αναγνώστη PDF αρχείων μπορούν να κάνουν και οι browsers που χρησιμοποιούμε. Αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, διάβασε το άρθρο μας: Ανάγνωση PDF εγγράφων από Browser.

Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα μας, το οποίο έχει και συνέχεια με το καλύτερο να το αφήνουμε για το τέλος.To SumatraPDF, δεν διαβάζει μόνο PDF αλλά και ePub, MOBI, CHM, XPS, DjVu, CBZ, CBR. Πολύ σημαντικό, αφού τα αρχεία MOBI και ePub είναι πολύ διαδεδομένα στις μέρες μας για ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων, ενώ τα αρχεία CBZ και CBR είναι ιδιαίτερα φορμάτ, και όσοι γνωρίζουν από Comics σίγουρα θα τα έχουν συναντήσει. 

Επιπλέον, το SumatraPDF διατίθεται και σε portable (φορητή) έκδοση όπως και σε «κανονική», δηλαδή εγκαταστάσιμη μορφή. Μπορεί να τρέξει ακόμα και σε υπολογιστές με εγκατεστημένα τα Windows XP. Στο download link που σου δίνω στο τέλος του άρθρου, θα μεταφερθείς στην επίσημη ιστοσελίδα για να κατεβάσεις την έκδοση που επιθυμείς.

Έκδοση: 3.4.6
Μέγεθος: 8.0 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Krzysztof Kowalczyk
Πηγή: sumatrapdfreader.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal