Οι οκτώ καλύτεροι browsers για το 2019

Οι καλύτεροι Web Browsers


Το δημοφιλές αγγλόφωνο website toptenreviews, πραγματοποίησε διάφορα συγκριτικά τεστ για να καταλήξει στους καλύτερους Web browsers που υπάρχουν αυτή την στιγμή στον κόσμο. Τα αποτελέσματα έδειξαν τα 8 καλύτερα προγράμματα περιήγησης με γνώμονα την ταχύτητα, την συμβατότητα, τα χαρακτηριστικά, την ασφάλεια και την υποστήριξη. Βγήκε ένας γενικός βαθμός με άριστα το 10 από όλα αυτά τα στοιχεία και η σειρά έχει ως εξής:

1. Mozilla Firefox (Quantum): η γενική βαθμολογία είναι 9.8/10 (κατεβάστε τον από εδώ)
2. Google Chrome: η γενική βαθμολογία είναι 9.8/10 (κατεβάστε τον από εδώ)
3. Safari: η γενική βαθμολογία είναι 9.6/10 (κατεβάστε τον από εδώ)
4. Opera: η γενική βαθμολογία είναι 9.5/10 (κατεβάστε τον από εδώ)
5. Microsoft Edge (παλιός interner explorer): η γενική βαθμολογία είναι 9.1/10 (είναι ενσωματωμένος στα Windows 10)
6. Maxthon: η γενική βαθμολογία είναι 8/10 (κατεβάστε τον από εδώ)
7. SeaMonkey: η γενική βαθμολογία είναι 7.5/10 (κατεβάστε τον από εδώ)
8. Avant Browser: η γενική βαθμολογία είναι 5.5/10 (κατεβάστε τον από εδώ)

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτές οι διαφορές δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες και μάλλον δύσκολα θα καταλάβετε την διαφορά στη πράξη, τουλάχιστον για τους πρώτους 5 browsers. Όπως βλέπετε, το Google Chrome είναι στη δεύτερη θέση με διαφορά στήθους από το Mozilla Firefox αφού έχασε στο κομμάτι της ταχύτητας με 9.8 έναντι 10 πόντων του ανταγωνιστή του.

Επίσης, το σημαντικότερο σε αυτές τις μετρήσεις, είναι ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου πρόσθετα (addons), που πιθανότατα ευθύνονται για καθυστερήσεις, πόσο μάλιστα, αν κάποιο κακογραμμένο σε κώδικα πρόσθετο που έχετε εγκαταστήσει στον φυλλομετρητή σας, μπορεί να αποβεί μοιραίο και να αλλοιώσει τελείως την ταχύτητα και γενικότερα την εμπειρία σας με τον browser που χρησιμοποιείτε.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram