[How to]: Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων στο κινητό

Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων στο κινητό


Πολλές φορές όταν το κινητό μας δυσλειτουργεί ή έχει γεμίσει η μνήμη του από τα πολλά δεδομένα ή το λογισμικό παρουσιάζει σφάλματα και προβλήματα και γενικότερα παρατηρούμε μια δυσλειτουργία,  αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων. Ακόμη, και στη περίπτωση που θέλουμε να πουλήσουμε το κινητό μας θα πρέπει να κάνουμε επαναφορά για να είμαστε βέβαιοι πως ο νέος κάτοχος δεν θα έχει πρόσβαση σε τίποτα δικό μας.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το κινητό μας θα επανέλθει στο σημείο μηδέν, δηλαδή θα διαγραφούν τα δεδομένα και θα απεγκατασταθούν όλες οι εφαρμογές που κατεβάσαμε. Θα είναι όπως την πρώτη ημέρα που το αγοράσαμε. Ουσιαστικά πρόκειται για το φορμάτ του smartphone.

Βήμα 1: Κάνουμε backup όλα τα δεδομένα μας.

Πατήστε ΕΔΩ για να κάνετε backup τις Επαφές σας.
Πατήστε ΕΔΩ για να κάνετε backup τις Ρυθμίσεις σας με την δωρεάν εφαρμογή G Cloud.

Για τις φωτογραφίες μπορούμε να συνδέσουμε το κινητό με τον υπολογιστή και να τις αντιγράψουμε εκεί. Σε περίπτωση που δεν μας εμφανίζει τα αρχεία θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε το USB Debugging. Δείτε ΕΔΩ πως. Αν έχετε κάρτα μνήμης τότε τα αρχεία που έχετε εκεί είναι ασφαλή μιας και η Επαναφορά δεν επηρεάζει την κάρτα SD.

Επίσης, αν έχετε ενεργοποιήσει το συγχρονισμό του Google λογαριασμού σας με τις φωτογραφίες, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, διότι οι φωτογραφίες σας ήδη έχουν αποθηκευτεί στο cloud της εταιρίας.

Βήμα 2: Κάνουμε (αν επιθυμούμε) backup τις συνομιλίες μας από Viber Δείτε ΕΔΩ
Βήμα 3: Αφού ολοκληρώσουμε το backup μας, πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις του κινητού.
Βήμα 4: Αφαιρούμε τον Google λογαριασμό μας. (Επιλέγουμε Λογαριασμοί -> Google -> Πατάμε πάνω στον Google λογαριασμό μας και κάνουμε κατάργηση του λογαριασμού)***


Βήμα 5: Στις Ρυθμίσεις, επιλέγουμε το Δημιουργία Αντιγράφων Ασφαλείας και Επαναφορά.


Βήμα 6: Επιλέγουμε το Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων.


Βήμα 7: Πατάμε ΟΚ ή Επαναφορά Συσκευής ή Διαγραφή όλων (ανάλογα την συσκευή).

Η συσκευή μας θα ξεκινήσει την Επαναφορά στις Εργοστασιακές Ρυθμίσεις.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία κάνουμε Setup την συσκευή μας (διαλέγουμε γλώσσα, συνδεόμαστε με το Google Account μας και επαναφέρουμε στο κινητό τα αρχεία μας).
Σε περίπτωση που το backup έχει γίνει μέσω εφαρμογών τότε εγκαθιστούμε και πάλι τις εφαρμογές και κάνουμε Restore.


Συντάκτης του άρθρου:
Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram