Οι καλύτεροι 10 browsers για το 2021 (Windows)

chrome vs firefox vs edge vs opera vs tor

Οι web browsers για τους περισσότερους είναι ίσως τα μοναδικά προγράμματα που τρέχουν συνέχεια στον υπολογιστή τους. Διασκέδαση, επικοινωνία, εργασία, διάβασμα και πολλά ακόμη γίνονται μέσα σε αυτούς. Ταυτόχρονα, τα τελευταία χρόνια πολλά προγράμματα παύουν να τρέχουν τοπικά και αντικαθιστώνται από web εφαρμογές, που όχι μόνο δεν έχουν λιγότερες λειτουργίες, αλλά προσφέρουν και τη δυνατότητα του συγχρονισμού και cloud back up.

Με βάση όλα τα παραπάνω, η εύρεση του κατάλληλου και καλύτερου browser για τις ανάγκες μας είναι απαραίτητη. Παρακάτω θα δείτε αυτούς που ξεχωρίσαμε για χρήση σε υπολογιστές με Windows. Πρόκειται για σύγχρονους browsers που μπορούν να είναι στο πλάι μας για όλο το 2021.

Καλύτεροι 10 browsers για Windows

1) Google Chrome: Ο Chrome βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μας αφού έχει και το μεγαλύτερο market-share. Μπορεί να μην είναι ο αγαπημένος μας, ωστόσο η σταθερές του επιδόσεις, η πληθώρα από πρόσθετα και θέματα αλλά και ο συγχρονισμός μεταξύ συσκευών τον καθιστούν ίσως την καλύτερη λύση για τον μέσο χρήστη. Παράλληλα είναι η λογική επιλογή για όσους χρησιμοποιούν το οικοσύστημα της Google.

2) Mozilla Firefox: Το αντίπαλο δέος κάποτε του Internet Explorer και τώρα του Chrome, βλέπει το μερίδιό του στην αγορά συνεχώς να μειώνεται. Ωστόσο παραμένει η επιλογή των power users που θέλουν μερικά από τα μοναδικά πρόσθετά του. Το γεγονός πως είναι ανοικτού κώδικα μας δίνει λίγη ασφάλεια παραπάνω, ενώ τα τελευταία χρόνια ο Firefox έχει αποκτήσει πολλά ενδιαφέρονται χαρακτηριστικά.

3) Microsoft Edge: Ο ενσωματωμένος browser των Windows 10 είναι καλύτερος από όσο νομίζεις. Η πλοήγηση είναι γρήγορη, ενσωματώνει αρκετά χρήσιμα χαρακτηριστικά, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε μία νέα έκδοσή του βασισμένη σε Chromium. Σίγουρα πολύ καλύτερος από τον Internet Explorer.

4) Opera: Ο Opera είναι ένας ιστορικός browser. Μετά από κάποια χρόνια στην αφάνεια επανήλθε ξανά στο προσκήνιο και κέρδισε φανατικούς χρήστες. Πολλοί τον χρησιμοποιούν εξαιτίας του ενσωματωμένου, δωρεάν, "VPN".

5)
Brave Browser: Ένα περιηγητής που εστιάζει στην ασφάλεια και την ανώνυμη περιήγηση. Μέσα του θα βρούμε πολλές ρυθμίσεις ιδιοτικότητας καθώς και αρκετές λειτουργίες του Tor Browser. Παράλληλα ενσωματώνει ad-block.

6) Chromium: Σας αρέσει ο Chrome αλλά θέλετε να αποδράσετε από την "επιτήρηση" της Google; Ο Chromium είναι ένας "καθαρός" Google Chrome και παραμένει ανοικτού κώδικα.

7) Vivaldi
: Δημιουργημένος από τον "ιδρυτή" του Opera. Πρόκειται για έναν από τους πιο πραγματοποιήσιμους browser, με αρκετά φρέσκια εμφάνιση.

8) Torch Browser: Ένας browser για τους φίλους των βίντεο και του media υλικού. Ενσωματώνει torrent client με δυνατότητα αναπαραγωγής πριν ολοκληρωθεί η λήψη, ενώ έχει grabber εργαλείο για κατέβασμα βίντεο από ιστοσελίδες.

9) Maxthon: Ο Maxthon πατάει πάνω στη μηχανή του Firefox και προσφέρει διάφορες λειτουργίες στην προσπάθειά του να αποκτήσει δική του ταυτότητα. Έχει ενσωματωμένο adblock, password manager, πρόγραμμα σημειώσεων, ακόμη και email client!

10) Tor: Για λίγους και για αυτούς που ξέρουν. Αν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε Tor πιθανότατα ξέρετε ήδη τι προσφέρει και δεν περιμένετε αυτή τη λίστα. Αν πάλι όχι, τότε σύντομα θα αναφέρουμε πως ο Tor προσπαθεί να μας δώσει απόλυτη ανωνυμία και ασφάλεια, αποκρύπτοντας τη διεύθυνση μας και την τοποθεσία μας και χρησιμοποιώντας πολλούς ενδιάμεσους κόμβους πριν συνδεθούμε σε μία σελίδα.


Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram