Μαθαίνουμε για τα Αυτοοδηγούμενα οχήματα

Αυτόνομα οχήματα

Πριν μερικά χρόνια βλέπαμε για την τεχνητή νοημοσύνη μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας αλλά πλέον δεν αποτελεί τεχνολογία του μακρινού μέλλοντος. Βρίσκεται παντού γύρω μας! 
Ήδη πολλές διαφορετικές βιομηχανίες χρησιμοποιούν έξυπνα μηχανήματα για να συμβάλουν στη μείωση του φόρτου της χειρωνακτικής εργασίας, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη ανοίγει τον δρόμο για τη μελλοντοστραφή¹ τεχνολογία, όπως τα αυτοοδηγούμενα οχήματα και οι αυτόνομοι δρόνοι².

Σήμερα, θα σταθούμε στα αυτόνομα αυτοκίνητα -ή αυτοοδηγούμενα- και αφορμή είναι ένα εκπληκτικό βίντεο που ανέβασε το ελληνικό κανάλι στο Youtube «Tech to me About it» μέσω του οποίου θα μάθουμε κάτι παραπάνω για την τεχνητή νοημοσύνη των αυτοκινήτων που σίγουρα αξίζει της προσοχής μας. 

Ακόμα και στους δρόμους της Ελλάδας βλέπουμε δειλά δειλά να κάνουν την εμφάνισή τους αυτόνομα οχήματα όπως αυτά της Tesla. Ενώ σε κάποιες πολιτείες της Αμερικής ίσως να έχεις δει αυτόνομα ταξί³ να μεταφέρουν επιβάτες χωρίς οδηγό. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δούμε ποιές είναι οι διαφορές αυτών των αυτοκινήτων, σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται και τι χαρακτηριστικά έχουν τα αυτόνομα ή αυτοματοποιημένα αυτοκίνητα.

Απολαύστε το βίντεο




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram