Οι Βάσεις του Βουδισμού - Δωρεάν βιβλίο της Έλενα Ρέριχ

Οι Βάσεις του Βουδισμού


Λίγα λόγια για την Συγγραφέα του βιβλίου

Η Helena Ivanovna Roerich (12 Φεβρουαρίου 1879 - 5 Οκτωβρίου 1955) ήταν Ρωσίδα συγγραφέας και δημόσια προσωπικότητα. Στις αρχές του 20ου αιώνα, δημιούργησε, σε συνεργασία με τους Δασκάλους της Ανατολής, μια φιλοσοφική διδασκαλία της Ηθικής της Ζωής («Agni Yoga»). Μαζί με τον σύζυγό της, Nicholas Roerich, συμμετείχε σε αποστολές δυσπρόσιτων και ελάχιστα ερευνημένων περιοχών της Κεντρικής Ασίας.
Ήταν Επίτιμη Πρόεδρος-Ιδρύτρια του Ινστιτούτου Σπουδών Ιμαλαΐων «Urusvati» στην Ινδία και συγγραφέας της ιδέας της Διεθνούς Συνθήκης για την Προστασία των Καλλιτεχνικών και Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Ιστορικών Μνημείων. 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 
Ευτυχία - η παντοτινή ανθρώπινη επιδίωξη. Υπάρχει άραγε; Που βρίσκεται; Πως κατακτιέται; Και γιατί η λύπη, γιατί ο πόνος, γιατί η συμφορά; 
Η βουδική σοφία έχει λύσει το γρίφο. Και, έχοντας απαντήσει στα ερωτήματα, προσφέρεται η ίδια ως η σωτήρια Σχεδία, που διαπλέει το ταραγμένο ρεύμα των δακρύων, για να οδηγήσει στην Όχθη της Ευδαιμονίας. Η διδασκαλία του Ευλογημένου είναι το θεσπέσιο τραγούδι των θαυμαστών δυνατοτήτων του ανθρώπου. 

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει την πεμπτουσία της διδασκαλίας αυτής, της απολύτως πρακτικής, της εξαισίως ωραίας, της ασυγκρίτως ευγενικής, που σημαδεύει ένα πάμφωτο μέλλον. 

Έτσι λοιπόν, μετά την Αγία Γραφή, το Κοράνι και τώρα τις Βάσεις του Βουδισμού, έχουμε «πιάσει» το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που πιστεύουν σε κάποια από αυτές τις τρεις θρησκείες. Εκτός αυτού όμως, είναι καλό να διαβάζουμε τα πάντα και να κρατάμε τα καλά από αυτά. Ίσως κρύβουν φράσεις «διαμαντάκια» για την ανθρώπινη υπόσταση, την ευτυχία, την ενσυναίσθηση, την αγάπη, την ταπεινοφροσύνη. 

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 3.8 MB
Σελίδες: 179
Συγγραφέας: Έλενα Ρέριχ
Εκδόσεις: Κέδρος
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram