Η πιο χρήσιμη ιστορία

μια χρήσιμη ιστορία


Το ξυπνητήρι άρχισε να κουδουνίζει 30 λεπτά νωρίτερα από το κανονικό. Η σημερινή ημέρα θα είναι δύσκολη και έπρεπε να την οργανώσω καλά για να μου βγει όπως τη θέλω. Πρώτη μέρα στη δουλειά, θα πρέπει να δείξω έναν δυναμικό χαρακτήρα, και έπειτα, είναι το ραντεβού με την Ελένη, το νέο φλερτ του διαδικτύου.

Σηκώθηκα βιαστικά από το κρεββάτι και αγχωμένος παίρνω ένα πρωινό στα γρήγορα διαβάζοντας παράλληλα τα email μου. Η γραβάτα πρέπει να δεθεί σωστά, χρειάζεται να προσέχω και τη λεπτομέρεια γιατί ο μπαμπάς έλεγε, πως η πρώτη εντύπωση είναι και η πιο σημαντική. Κοιτάω στον καθρέφτη και βάζω τις τελευταίες πινελιές ισιώνοντας τις τρίχες που πετούσαν από τα σχεδόν τέλεια μαλλιά μου, όπως μου είπε χθες ο Τζουζέπε, ο κομμωτής μου.

Βάζω στον χαρτοφύλακα τα απαραίτητα έγγραφα, παίρνω το κινητό μου και τη τσάντα με το laptop στον ώμο μου και κατεβαίνω δυο-δυο τα σκαλιά της πολυκατοικίας για να προλάβω το πρώτο λεωφορείο της γραμμής. Θέλω να είμαι πιο νωρίς στα γραφεία της εταιρείας, να μου φύγει το πολύ άγχος και να μην φαίνομαι σαν να με κατάπιε φάλαινα και με ξέρασε σε ένα ερημονήσι.

Πέρασαν πέντε λεπτά και ακόμα να φανεί το ρημάδι το λεωφορείο. Βγάζω το κινητό και ελέγχω το Πάμε Στάση μήπως έκανα λάθος στην ώρα άφιξης. Όσο ψάχνω στην εφαρμογή, να σου και το λεωφορείο. Βρίσκω εύκολα θέση, μιας και 7:30 το πρωί, ακόμα είναι ανθρώπινα τα πράγματα.

Στα μισά της διαδρομής με παίρνει τηλέφωνο ο φίλος μου ο Νίκος, βάζω στοίχημα πως έχει πρόβλημα με τον υπολογιστή και του καύλωσε πρωϊνιάτικα να λύσει το πρόβλημά του καλώντας εμένα, τον Hacker όπως με αποκαλούσε, γιατί βαριέται να το ψάξει μόνος του...και έχει ακόμα Windows 7.

- Στον ύπνο σου μ' έβλεπες Νίκο;
- Καλημέρα Αλέξανδρε, συγνώμη ρε συ αλλά πάλι αυτός ο διάολος λέει ότι έχω ιό.
- Δεν έβαλες το Αntivirus που σου είπα ρε Νίκο;
- Το έβαλα αλλά μου έβγαζε συνέχεια κάτι ειδοποιήσεις για να κάνω εγγραφή λέει...και το ξήλωσα. Δεν θέλω να με παρακολουθούν ρε Νίκο, από που κι ως που να κάνω εγγραφή. Τι θέλουν?
- Πφφ...ρε φίλε, έλεος. Κάνε εγγραφή για να μπορείς να δέχεσαι τα τελευταία updates του Antivirus ρε Νίκο και για να λειτουργήσει σωστά το λογισμικό.
- μα ρε φίλ...
- Άστα μα και τα μου, κάνε αυτό που σου είπα και μετά κάνε ένα Scan τον υπολογιστή. Βάλε το MalwareBytes για επιπλέον ασφάλεια. Αν πάλι έχει πρόβλημα, τι να πω, κάνε Φορμάτ! Σε κλείνω τώρα, έχω δουλειά, γεια!

Ακόμα μία στάση έμεινε για να κατέβω, έχω και πέντε λεπτά ποδαρόδρομο, ωραία θα φτάσω νωρίτερα στο γραφείο. Περπατώντας, περνάω έξω από ένα φωτογραφείο που μόλις άνοιγε και μου ρθε στο μυαλό η Online Passport Photo. Ευτυχώς που έβγαλα τζάμπα τις φωτογραφίες που μου ζήτησε ο διευθυντής για την κάρτα εισόδου και τη νέα ταυτότητα. Η εφαρμογή που βρήκα ήταν ότι έπρεπε με τέτοιες αφραγκίες που έχω τελευταία.

Φτάνω έξω από τα γραφεία της εταιρίας, ανασκουμπώνομαι και ανεβαίνω τα πρώτα σκαλοπάτια για την ρεσεψιόν. Μέχρι τώρα όλα καλά, ακόμα δεν ήρθε κανένας στο γραφείο αλλά με άφησε ο θυρωρός να μπω και να περιμένω αφού έδειξα πρώτα το σημείωμα της πρόσληψης. Κάθομαι στο σαλονάκι υποδοχής και ανοίγω τον χαρτοφύλακα για ένα τελευταίο τσεκ. Τα έχω όλα ευτυχώς και λέω να ρίξω μια ματιά στο λάπτοπ με την προεργασία που ετοίμασα στο Libre Office. Που λεφτά για τη σουίτα γραφείου της Microsoft. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ελεύθερα και Open Source λογισμικά...για εμάς τα μπατιράκια. Και νόμιμα και λειτουργικά!  Βέβαια, υπάρχουν κι άλλες χρήσιμες δωρεάν σουίτες γραφείου αλλά συνήθισα με το Libre.

Ωραία, όλα καλά μέχρι τώρα και μου μένει χρόνος να ανοίξω το facebook να δω τα μηνύματα της Ελένης. Ειδικά αυτές τις ημέρες δεν θέλω κάτι να πάει στραβά με αυτό το ραντεβού. Έχω καλό προαίσθημα. 

Διαβάζω το μήνυμα και μου γράφει να πάμε στο ραντεβού μια ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις πέντε το απόγευμα, γιατί κάτι της έτυχε. Ωραία ξεκινήσαμε! Πρώτο ραντεβού με αλλαγές στην ώρα. Πάντως, από τις φωτογραφίες φαίνεται πολύ γλυκιά αλλά εδώ που τα λέμε δεν ξέρω τι φίλτρα έβαλε! Έχω δει γυναίκες στο Facebook και όταν τις αντίκρισα από κοντά, ήταν σαν το Μπάμπη τον κρεοπώλη μου.

Αφού έχω λίγο χρόνο ακόμα, λέω να ανοίξω το Photofiltre και το Gimp για κάτι τελευταίες διορθώσεις στην φωτογραφία που θέλω να αλλάξω στο Dating App. Είπαμε, καλή η Ελένη αλλά μπορεί να μην μας βγει ρε παιδί μου.

Πέρασε η ώρα και πρώτος στο γραφείο μπαίνει ο Διευθυντής, σηκώνομαι για να τον χαιρετήσω:

- Καλημέρα σας κ. Διευθυντά, ο Γεωργίου είμαι, ο νέος web designer
- Α ναι, καλημέρα Αλέξανδρε, περίμενε ένα λεπτό και θα σε φωνάξω.

«προσπερνώντας με και πηγαίνοντας στο γραφείο του, κοντοστέκεται και επιστρέφει σε μένα...»

- ωραία δέσιμο γραβάτας Αλέξανδρε,
- Ευχαριστώ πολύ κ. διευθυντά.

«Χε χε, η εφαρμογή για το δέσιμο γραβάτας έκανε τη δουλειά της» σκέφτηκα και κάθισα στη πολυθρόνα λιγότερο αγχωμένος αυτή τη φορά.

«Μετά από 8 ώρες»

- Καλό σας απόγευμα κ. Διευθυντά, θα τα πούμε αύριο
- Καλό απόγευμα Αλέξανδρε, αν συνεχίσεις έτσι, θα τα πάμε πολύ καλά, μπράβο, εξαιρετική η εργασία σου.
- Ευχαριστώ, κ. Διευθυντά.

Πρέπει να προλάβω να πάω σπίτι, να κάνω μπάνιο, να βάλω το καλό παντελόνι και το πουκάμισο, σκέφτηκα περιμένοντας το λεωφορείο της επιστροφής.
Ευτυχώς, η αρχή ήταν καλή στο γραφείο, και αυτό θα με βοηθήσει στο υπόλοιπο της ημέρας. Έχω όμως μόνο μια ώρα για όλα αυτά.
Πρέπει να ανοίξω το GPS και τους δωρεάν χάρτες για να δω που μου είπε η Ελένη για το καφέ που έχουμε ραντεβού. Πρώτη φορά θα πάω και είναι στο κέντρο, μισή ώρα τουλάχιστον από το σπίτι. Στέλνω μήνυμα στην Ελένη και της λέω πως μπορεί να αργήσω κανά δεκάλεπτο. Βέβαια, πεθαίνω της πείνας και ο καφές θα τρυπήσει το στομάχι μου, συν το άγχος του πρώτου ραντεβού. Ευτυχώς, θα παραγγείλω online, και μέχρι να έρθει η παραγγελία θα είμαι και γω στο σπίτι. Τι σου είναι το διαδίκτυο βρε παιδί μου. Όλα τα κάνεις από μια συσκευή που χωράει στη τσέπη σου. Τώρα που το σκέφτομαι, πρέπει να σημειώσω στο Google Keep τα ραντεβού με τους δυο πελάτες που μου είπε στο τέλος ο διευθυντής. Φοβερό το Google Keep, μια εφαρμογή σημειώσεων που συγχρονίζεται με τα πάντα!

«Μετά από μια ώρα»

Μου αρέσει που της είπα πως θα αργήσω και ακόμα να φανεί. Ξεροσταλιάζω έξω από το καφέ και δεν μου αρέσει καθόλου που με κοιτάνε όλοι περίεργα.  Πέρασαν 45 λεπτά και δεν αντέχω άλλο, θα της στείλω μήνυμα στο Facebook να δω που είναι....
Ωπα! Δεν το πιστεύω!! Δεν υπάρχει η επαφή μου λέει το ρημάδι; Τι; Πως; Με διέγραψε και με μπλόκαρε η ρουφιάνα!!
Βάζω στοίχημα πως ήταν εδώ και ήθελε να με τσεκάρει. Σίγουρα με έβλεπε από μακριά!
Εντάξει, μπορεί να το παράκανα λίγο με το δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας που χρησιμοποιώ αλλά τι, έτσι κάνουν όλοι. Εγώ φταίω που ξέρω κάτι περισσότερο; Έβαλα μαλλιά στον εαυτό μου, αφαίρεσα καμιά 30αριά κιλά, έκανα και ένα cyber-lifting και μοιάζω 10 χρόνια νεότερος στη φωτογραφία. Εντάξει, αυτό την πείραξε; Το αν είμαι καλός άνθρωπος δεν την νοιάζει; Γυναίκες, όλες ίδιες είναι!

▐ΤΕΛΟΣ▐


σ.σ: Το διήγημα που μόλις διαβάσατε (αν καταφέρατε να το διαβάσετε), δεν έχει να κάνει τόσο με το «ταλέντο» του συγγραφέα στο γράψιμο αλλά πρόκειται για μια σκέψη που έκανα προχθές και ήθελα να καταφέρω να «παντρέψω» σε μια φανταστική ιστορία, χρήσιμα προγράμματα και εφαρμογές. Για όσους δεν κατάλαβαν, όλα τα links που περιέχει το παραπάνω διήγημα, αντιστοιχούν σε χρήσιμες εφαρμογές που παρουσιάσαμε στο dwrean.net και νομίζω είναι χρήσιμες για όλους.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram