Ευρώ και dwrean.net, μια σχέση μίσους

Προτάσεις δωρεάν λογισμικού για μηδενικά βαλάντιαΟι δωρεάν εφαρμογές στις μέρες μας είναι μια λύση στο οτιδήποτε θέλουμε να κάνουμε με τον υπολογιστή μας και φυσικά να γλιτώσουμε πολλά ευρώ.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα και αμέσως θα σας πω μερικά για να καταλάβετε τι εννοώ.

Ανάκτηση δεδομένων

Υπάρχουν δωρεάν εφαρμογές που ανακτούν σημαντικά αρχεία σε πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας από τον χαλασμένο σκληρό δίσκο, ένα από αυτά είναι το Recuva. Ρίξτε το μια ματιά.

"Καθαρισμός" υπολογιστή

Πολύς κόσμος καταφεύγει εύκολα στην λύση του ειδικού για να "καθαρίσει" τον υπολογιστή μας ή να κάνει και φορματ, εμείς σας υποδεικνύουμε δωρεάν εφαρμογές που ενεργούν καταλυτικά στην επίλυση προβλημάτων του PC μας, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε αμέσως στο πληρωμένο format. Δείτε εδώ ένα ωραίο παράδειγμα: CCleaner. Επίσης, αν γέμισε ο browser σας με ανεπιθύμητα διαφημιστικά προγράμματα και toolbars που δεν ξέρετε γιατί υπάρχουν, ορίστε: AdwCleaner . Το πρόγραμμα «τα σπάει».

Φορμάτ και επιδιόρθωση σφαλμάτων

Επίσης, εάν θέλουμε να κάνουμε φορματ, μπορούμε και μόνοι μας, χάρη στη πληθώρα των βίντεο και άρθρων που υπάρχουν ελεύθερα στο διαδίκτυο, ορίστε ένα άρθρο δικό μας με δύο βίντεο για Φορμάτ σε Windows 7: Κάντε Φορμάτ και εγκατάσταση των Windows 7, ναι γιατί ακόμα υπάρχει πολύς κόσμος που τα χρησιμοποιεί αλλά δεν θα μπορούσε να λείπει και το φορμάτ για Windows 10.
Μιας και αναφέραμε τα Windows, μπορεί να σας παρουσιαστούν προβλήματα. Ορίστε, με το FixWin μπορείτε να λύσετε μόνοι σας πολλά από αυτά.

Φωτογραφικές λύσεις

Ακόμα, μπορούμε να βρούμε λύσεις και να δημιουργήσουμε πολύ ωραία φωτογραφικά άλμπουμ χωρίς να πληρώσουμε κάποιον φωτογράφο να μας κάνει τη δουλειά που μπορούμε εύκολα και από το σπίτι μας να το δημιουργήσουμε και αν το παίξουμε "μάγκες" στους οικείους μας.  Εδώ έχουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα: Pho.to - Κάνεις τα πάντα με τις φωτογραφίες σου.

Καλό όμως είναι και ένα πρόγραμμα να επεξεργαζόμαστε τις φωτογραφίες μας. Δείτε μερικές ωραίες προτάσεις και ελαφριές χωρίς να χρειάζεστε PC τούμπανο: PicPick PhotoFiltre, Fotor και Fotografix. Αν θέλετε κάτι πιο επαγγελματικό και δωρεάν, το πασίγνωστο GIMP, κάνει τη διαφορά.  Αμ το άλλο; Πας στο φωτογραφείο και σου ζητάει 20 ευρώ για φωτογραφίες ταυτότητας ή και διαβατηρίου. Και εδώ σας έχουμε την δωρεάν λύση: Print Passport Photo


Επεξεργασία βίντεο και ήχου

Επίσης, πολλοί θα ήθελαν να έχουν ένα ωραίο και μονταρισμένο βίντεο από τις διακοπές τους. Πως όμως θα το κάνουν αυτό; Θα πρέπει να πληρώσουν έναν ειδικό για να μοντάρει τα βιντεάκια που υπάρχουν σκόρπια στη κάρτα της φωτογραφικής τους μηχανής ή του Smartphone. Και εδώ υπάρχει η λύση ώστε να μην τρέχουμε σε επαγγελματίες του είδους, να ένα καλό παράδειγμα: 4 δωρεάν προτάσεις για επεξεργασία βίντεο αλλά και ακόμα 7 προτάσεις για Video editing

Να μην δώσουμε λύσεις σε αυτούς που αγαπούν τον ήχο; Φυσικά και θα δώσουμε. Ορίστε ένα πολύ ωραίο άρθρο, στο οποίο συγκεντρώνουμε πέντε δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας ήχου.
Δωρεάν Λειτουργικά συστήματα ( και windows)

Ακόμα, υπάρχουν χρήστες που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και πληρώνουν για λειτουργικό σύστημα. Εντάξει δεν λέω, όταν θα αγοράσουμε ένα Λάπτοπ, συνήθως μέσα στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το λειτουργικό, που ως είθισται είναι τα Windows. Βέβαια, υπάρχει τρόπος να βάλετε Windows 10 δωρεάν και μαντέψτε, έχουμε γράψει άρθρο γιαυτό ► Κατεβάστε δωρεάν τα Windows 10. Επίσης, μπορείτε να αποφύγετε την αγορά υπολογιστή με Windows, με αποτέλεσμα να γλυτώσετε κάνα 100ευρω και να βάλετε Linux. Πουλάνε ήδη τα καταστήματα υπολογιστές χωρίς εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα.  Πλέον, η χρήση του Linux είναι πολύ εύκολη και δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου, ιδού ένα παράδειγμα: Παρουσίαση Ubuntu

Δωρεάν λύσεις για το γραφείο

Εάν θέλετε να πάμε και σε λύσεις γραφείου, όλοι έχουν στο PC τους μια έκδοση Microsoft Office, άλλοι παράνομα, άλλοι αγορασμένα νόμιμα. Εγώ θα σταθώ στην αγορά, διότι η πρώτη επιλογή δεν είναι σωστό να υπάρχει, που εκτός του ότι είναι παράνομα, ενέχει κινδύνους για ιούς κτλ. Οι κίνδυνοι αυτοί για ιούς ισχύει για οτιδήποτε παράνομο λογισμικό έχετε στην κατοχή σας.
Τι ποιο όμορφο και λογικό να στραφούμε στο δωρεάν και ελεύθερο Libre Office, το οποίο είναι μια φοβερή Σουίτα γραφείου και φυσικά συμβατή και με αρχεία του Microsoft Office που όλοι έχουμε στο PC μας. Αν θέλετε κι' άλλες επιλογές, δεν σας χαλάμε χατήρι, ιδού ► 7 δωρεάν σουΐτες γραφείου συμβατές με αρχεία του Microsoft Office

Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα για το γραφείο, ψάξτε στο site μας, ξεκοκαλίστε το, αλλά μην το παρακάνετε, 2 ή 3 προγράμματα που κάνουν την ίδια δουλειά δεν είναι και ότι καλύτερο να τα έχουμε ταυτόχρονα στον υπολογιστή μας, ψαχτείτε και αποφασίστε. Μια συμμαζεμένη λύση είναι ο πίνακας περιεχομένων που έχουμε δημιουργήσει.


Ασφάλεια

Δεν θα μπορούσε να λείπει ο τομέας της ασφάλειας και μάλιστα της ΔΩΡΕΑΝ ασφάλειας. Χωρίς πολλά πολλά, πάρε να έχεις πέντε δωρεάν Antivirus, επίσης το Windows Defender είναι από τα πλέον δυνατά χαρτιά στο χώρο, και για επιπλέον ασφάλεια μαζί με το Antivirus, σου προτείνω το φοβερό και τρομερό  Malwarebytes Anti-Malware αλλά και εκτός του δωρεάν τείχους προστασίας των Windows, σας προτείνουμε ακόμα 3 δωρεάν Firewall....και κλείσατε ως PCάδες.
Επίλογος

Ο Έλληνας χρήστης δεν είναι και ο πλέον παντογνώστης του PC, πολλοί είναι αυτοί που έχουν ένα λαπτοπ για απλές εργασίες και δεν τους ενδιαφέρει κάτι παραπάνω. Αυτό είναι λάθος κυρίες και κύριοι, στις μέρες μας η χρήση των υπολογιστών γίνεται ολοένα και πιο αναγκαία και σιγά σιγά θα χρειάζεται να κάνουμε πράγματα με το PC μας που με άλλον τρόπο δεν θα μπορούμε. Ένας Covid-19 απέδειξε πόσο πολύτιμη είναι η βασική γνώση υπολογιστών και των προγραμμάτων του. 

Καλό είναι λοιπόν, να μην καταφεύγουμε με το παραμικρό σε πληρωμένες λύσεις. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας.  Βέβαια, αρκετές φορές είναι επιτακτική η ανάγκη να καταφύγουμε σε κάποιον ειδικό. Αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.
Γιαυτό λοιπόν, κρατήστε αυτό το άρθρο στο μυαλό σας, βάλτε το στα αγαπημένα σας και δείξτε το στους φίλους και γνωστούς. Πιστεύουμε ότι έστω και ένα ευρώ να κερδίσουμε απ' όλη αυτή την ιστορία, είναι κάτι το οποίο στις μέρες μας, και όχι μόνο, έχει αξία!

Καλή περιήγηση στο dwrean.net και συνετό κατέβασμα.

Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram