Δες εύκολα πόση μνήμη RAM «σηκώνει» ο υπολογιστής σου

Δες εύκολα πόση μνήμη RAM «σηκώνει» ο υπολογιστής σου


Πολύς κόσμος αναρωτιέται πόση RAM μπορεί να πάρει το Desktop PC ή το Laptop του. Πολλοί ακόμα δεν γνωρίζουν πόσα Slots υπάρχουν στο laptop τους ,δηλαδή πόσες θέσεις για τις μνήμες RAM. Υπάρχουν πολύ ωραία εργαλεία γι' αυτή την δουλειά, για να μάθεις το Hardware του υπολογιστή σου, όπως το δωρεάν Speccy που έχουμε παρουσιάσει σε παλιότερο άρθρο.

Εμείς όμως, θα επικεντρωθούμε στην αναζήτηση της συνολικής RAM που μπορεί να δεχτεί ο υπολογιστής μας και σε αυτό θα μας βοηθήσει το ScanMyPC, μια δωρεάν και Portable εφαρμογή που αναλαμβάνει να «διαβάσει» τον υπολογιστή και να μας εμφανίσει πληροφορίες για το Hardware του μηχανήματός μας, να προτείνει αναβάθμιση σε συμβατές μνήμες ή και σκληρούς δίσκους.

Αυτό όμως δεν μας ενδιαφέρει στο παρόν άρθρο, αλλά θέλουμε να δούμε πόση μνήμη RAM μπορεί να «σηκώσει» ο υπολογιστής μου. Μαζί με τα αποτελέσματα του Hardware, μας εμφανίζει το μοντέλο του Laptop μας και της Motherboard. Αφού το επιλέξουμε, θα δούμε την πληροφορία που θέλουμε. 

Πόση RAM σηκώνει ο υπολογιστής μου

 

Όπως βλέπεις στο παραπάνω screenshot, η ανάλυση που έγινε στο δικό μου Laptop, αναφέρει τη μέγιστη μνήμη RAM που μπορεί να δεχτεί το σύστημά μου (64 GB) και σε πόσα slots. 

Έτσι λοιπόν, άμεσα έχουμε την πληροφόρηση που θέλουμε και σίγουρα θα μας φανεί χρήσιμο για μελλοντική αναβάθμιση του υπολογιστή μας.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal