Η «μαγική» συντόμευση που θα «ξεπαγώσει» τον υπολογιστή σου

ξεπάγωμα του PC με μια συντόμευση


Πολλές φορές έχει διαπιστωθεί από αναφορές χρηστών σε Windows πως το σύστημα «παγώνει» με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα στον υπολογιστή μας. Πριν όμως προβούμε στην τελευταία λύση, δηλαδή τον εξαναγκασμό του κλεισίματος του υπολογιστή με ανορθόδοξο τρόπο, μπορούμε να δοκιμάσουμε μία συντόμευση πληκτρολογίου που υπάρχει στα Windows 10/11 και κυριολεκτικά μπορεί να σώσει τον υπολογιστή σου από την προαναφερθείσα «βάρβαρη» διαδικασία κλεισίματος. 

Η μαγική συντόμευση λοιπόν αποτελείται από 4 κουμπιά στο πληκτρολόγιο μας, και αυτή είναι: 

Win + Ctrl + Shift + B

Στην ουσία, αυτό που γίνεται μετά την πληκτρολόγηση αυτής της συντόμευσης, είναι η επανεκκίνηση των drivers της κάρτας γραφικών του υπολογιστή μας, η οποία φυσικά ευθύνεται για τα γραφικά της οθόνης μας και ίσως εκεί βρίσκεται το πρόβλημα του «παγώματος». Όταν λοιπόν πληκτρολογήσετε αυτή τη συντόμευση, θα διαπιστώσετε έναν στιγμιαίο αναβόσβημα της οθόνης συνοδευόμενο από ηχητικό μπιπ. 
Λογικά, μετά από αυτό, τα πράγματα θα είναι κανονικά στον υπολογιστή σου και θα μπορείς να συνεχίσεις τις εργασίες σου από εκεί που τις άφησες. 

Σκέψου να έγραφες κείμενο στο Word, να είχες φτάσει κάπου στις χίλιες λέξεις χωρίς να είναι αποθηκευμένη η πρόοδό σου μέχρι τη στιγμή του παγώματος. Άσε, την έχω πατήσει άπειρες φορές και αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα για το τι μπορεί να πάει στραβά. Σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal