Python - H «απλή» γλώσσα προγραμματισμού

Python - Δωρεάν και εύκολη γλώσσα προγραμματισμού

Η Python είναι μια δυναμική αντικειμενοστραφής γλώσσα προγραμματισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά είδη ανάπτυξης λογισμικού. Προσφέρει ισχυρή υποστήριξη για ενσωμάτωση με άλλες γλώσσες και εργαλεία, και διαθέτει μία πλούσια γκάμα βιβλιοθηκών. 

Εν ολίγοις, η Python είναι μια θαυμάσια γλώσσα προγραμματισμού, απλή στην εκμάθηση, ενδείκνυται για μια γλώσσα που θα ξεκινήσει κάποιος να μαθαίνει, με εξαιρετικές δυνατότητες και για προχωρημένους. Δεν είναι τυχαίο, που πολλοί ξεκινούν την εκμάθηση του προγραμματισμού από αυτή την γλώσσα. 

Πως θα μάθω Python εντελώς δωρεάν;
Εδώ σε έχω! Ψάξαμε και βρήκαμε ένα δωρεάν μεταφρασμένο στα ελληνικά βιβλίο, για την εκμάθηση της Python, και μάλιστα του 2023. Κατέβασέ το από εδώ: Η Python με απλά λόγια. Τέλος, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα εξαιρετικά βίντεο-μαθήματα για την Python (και όχι μόνο), από τον Έλληνα μαιτρ του είδους, Δημήτρη Ψούνη, όπως δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και το εκπληκτικό κανάλι «Tech and Code In Greek» με αντίστοιχα δωρεάν μαθήματα. 

Στο download link που σου δίνω στο τέλος του άρθρου, θα σε μεταφέρει στην επίσημη σελίδα της Python για να κατεβάσεις την τελευταία έκδοση. 

Έκδοση:  3.12.1
Μέγεθος: 25.4 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / MacOS
Κατασκευαστής: Python Software Foundation
Πηγή: python.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal